Particularitati Unice Athletic Step

Particularitati Unice Athletic Step

Athletic Step face parte din marea familie de clase de tip Aerobic din care mai fac parte: Zumba, Step Aerobic, Kangoo Jumps, Dance, Zumba Step, ş.a.m.d.

Athletic Step, program conceput de catre D’ Point Studio, este o clasă de tip cardio, dinamică şi pre-coregrafiată. Toate exerciţiile se efectuează cu ajutorul stepper-ului şi în ritmul muzicii, pe o durată de 50 de minute, cu peste 5000 de pași efectuați.

Focusul

Focusul clasei este de a-ţi stimula sistemul cardiovascular, a arde calorii, a-ți îmbunătăți condiția fizică şi a-ţi tonifia musculatura trenului inferior (gambe, coapse, fesieri) dar şi a întregului corp, atât cu ajutorul mişcărilor coregrafice de intensitate ponderată, cât şi prin exerciţii atletice de o intensitate ridicată.

Clasa se finalizează cu o parte de tonifiere a centurii corpului și a brațelor, urmată de stretching. Astfel beneficiezi de un antrenament complet şi complex.

Diferenţa faţă de Step Aerobic, Zumba sau Kangoo Jumps

Principala diferenţă dintre Athletic Step şi celelalte clase de aerobic: Zumba, Step Aerobic, Kangoo Jumps, Dance, constă în faptul ca la clasa Athletic Step se folosesc mişcări atletice şi explozive cu high impact, ca şi squat jump, jump lunge, high knee up, burpees, running on / off the stepper, jump over the step, pushups şi exerciţii cu greutăţi mici şi medii, unde pulsul se ridică şi generează o ardere calorică mare, consumând în medie 600 de calori.

Versatilitatea

O caracteristică deosebită a clasei Athletic Step este dată de faptul ca aceasta este adaptabilă oricui şi oricărei condiţii fizice, datorită manierei inteligente în care a fost gandită şi creată de către antrenorii D’ Point Studio, Daniela Cîrlig si Daniel Radu. Astfel, toţi paşii cu high impact (adică saritură), oferă varianta alternativă cu low impact (fără saritură), păstrând ritmul clasei, lucrând şi mişcându-te cot la cot cu ceilalţi participanţi, te vei integra in atmosfera, simţind că eşti parte din clasă şi astfel ai posibilitatea de a avea o abordare inteligentă şi potrivită nivelului tău de pregătire, finalizând clasa cu sentimentul succesului şi apartenenţei.

În schimb dacă iţi doreşti o intensitate mai mare a efortului aerob, nu este nevoie să lucrezi mai mult sau mai repede, ci poţi să ridici nivelul stepper-ului încă o treaptă şi efectuând în continuare aceleaşi exerciţii, în acelaşi ritm, efortul va creşte, făcând astfel din Athletic Step o clasă adresată oricarui nivel de fitness şi o alegere completă şi echilibrată a unei clase de tip Aerobic.

Concluzia

Având o gamă larga şi complexă de mişcări aerobice, Athletic Step iţi va antrena întregul corp, dezvoltând coordonarea, agilitatea, viteza de reacţie, condiţia fizică şi iţi va tonifia musculatura coapselor, a fesierului şi a abdomenului, pâstrând şi o doză foarte mare de distracţie, pe cele mai diverse ritmuri muzicale şi cele mai noi şi frumoase hit-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *