Avantajele Benzilor Elastice

Avantajele Benzilor Elastice

Benzile elastice vin în diferite stiluri cu diferite grade de elasticitate. Elasticitatea determină în cele din urmă puterea. Pentru a adăuga mai multă rezistență, utilizatorul poate scurta lungimea benzii utilizate în timpul exercițiului. O lungime mai mică necesită mai mult efort pentru a întinde banda.

Fie că vorbim despre benzi elastice circulare mici sau mari, din cauciuc sau material textil cu inserție de cauciuc, cu sau fără mânere, benzile elastice aduc un grad ridicat de eficiență antrenamentului și prezintă multe avantaje în comparație cu gantere, bare sau alte greutăți.

1. La fel ca ganterele, benzile elastice oferă un nivel de tensiune pentru a-ți ajuta mușchii să se rupă și să devină mai puternici. Cu toate acestea, spre deosebire de gantere, benzile elastice mențin tensiunea constantă asupra mușchilor pe toată durata mișcării exercițiului și prin urmare, stimulează o creștere musculară eficientă. Aşadar, benzile elastice oferă ceva ce greutățile libere nu o fac: tensiunea constantă.

2. Antrenamentul de forță cu benzi elastice încorporează o rezistență ascendentă care solicită activarea musculară pe toată raza de acţiune a exerciţiului, rezistenţă care creşte direct proporţional cu tensionarea benzii prin întindere.

3. Benzile elastice oferă, de asemenea, o formă de antrenament de forță cu impact redus şi din acest motiv sunt adesea folosite de către antrenorii sportivilor şi de către kinetoterapeuti cu succes în procesul de reabilitare şi consolidarea forţei în urma unei accidentări.

Banda elastică este folosită de la jucători profesionişti de fotbal sau baschet, la luptători de arte marţiale sau box, până la atleţi profesionişti, pentru a crește stabilitatea de bază și puterea întregului corp. Cristiano Ronaldo fiind un cunoscut adept al acestui tip de antrenament.

4. Benzile elastice te controlează în mod natural să nu depăşeşti raza de mişcare corectă, reducând considerabil şansele de a executa greşit un exerciţiu, nepermiţând supraextensia articulaţiilor şi astfel automat se reduc drastic accidentările.

5. Un alt beneficiu cheie al utilizării benzilor elastice pentru construirea mușchilor este capacitatea lor de a lucra în mai multe planuri. Cu greutăți libere, rezistența se aplică doar într-un singur plan, cel vertical – asta se datorează dragului nostru prieten, gravitația.

6. Sporeşte gama şi varietatea de exerciţii. Imaginează-ţi un pas lateral cât de simplu este de făcut, acum adaugă o bandă la nivelul genunchilor şi deja acel pas devine mai dificil şi devine un exerciţiu în sine. Benzile elastice pot fi folosite şi concomitent cu o ganteră sau alt accesoriu, aducând şi mai multă varietatea şi automat mai mulţi muşchi recrutaţi.

7. Benzile sunt ieftine, ușoare și portabile. Atunci când sunt întreținute corespunzător, ele pot dura și foarte mult timp. Din punct de vedere financiar, benzile elastice sunt mult mai accesibile decât un set de gantere și s-au dovedit a fi și mai disponibile.

Benzile se pot depozita într-o pungă, sertar sau dulap, ocupând foarte puţin spaţiu în casa ta. Se împachetează cu ușurință pentru a călători și le puteți folosi oriunde.

8. Efortul şi timpul necesar pregătirii şi la final, al debarasării accesoriilor cu care ai lucrat, este mult mai scurt în cazul benzilor elastice.

Acest articol prezintă doar avantajele benzilor elastice în general. Nu consider că antrenamentul cu benzile elastice este cel mai bun, aşa cum nu consider că există un tip anume de antrenament ca fiind cel mai bun. Consider că un antrenament complex, variat (folosind gantere, bare, kettlebell şi alte accesorii) şi aplicat pe nevoile, respectiv pe obiectivele fiecărui individ, este cea mai inteligentă metodă de a aborda un plan de antrenament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *